Sbm Yapı, Tüneller Ve Madenler, Püskürtme Beton Uygulamaları, Makro Sentetik Fiber, Konut Zeminleri,

Beton Yollar, Prekast Uygulamalar, Endüstriyel Zeminler, Mikro Sentetik Fiber, Havalimanları,

Barajlar, Köprü ve Otoyollar, Saha Betonları,

TTmicrofibeR

Ürün Kategorileri

Mikro Sentetik Fiber, polipropilen, polyester veya diğer sentetik malzemelerden üretilen ince ve kısa liflerdir. Bu fiberler, betonun ve harçların mikro çatlak oluşumunu kontrol etmek için kullanılır.

Mikro Sentetik Fiberler, plastik haldeki betonun çatlak oluşumunu önlemeye yardımcı olur, sertleşmiş betonun sürtünme direncini artırır ve genel dayanıklılığı iyileştirir.

Mikro Sentetik Fiberler korozyona karşı dirençlidir, daha hafif bir yapıya sahip olup beton içerisinde homojen bir dağılım sağlar ve elektrokimyasal reaksiyon riski taşımaz.

İnce tabakalı beton kaplamalar, şaplar, prefabrik elemanlar ve bazen inşaat betonlarında mikro çatlak kontrolü için kullanılır.

Hayır, beton karışımına doğrudan eklenirler ve mekanik karıştırma ile homojen bir şekilde dağılırlar.

Genellikle milimetrik uzunluklarda ve çok ince bir yapıdadırlar. Farklı üreticiler, uygulamanın gereksinimlerine göre farklı boyut ve geometrilere sahip fiberler sunar.

Maliyet, üreticiye, fiberin özelliklerine, kalitesine ve kullanılan miktara bağlı olarak değişir.

Genellikle betonun işlenebilirliğini olumsuz etkilemezler. Ancak çok yüksek dozlarda kullanıldığında işlenebilirlik üzerinde etkisi olabilir.

Mikro Sentetik Fiberler, betonun çekme dayanımını doğrudan artırmaz, ancak mikro çatlak oluşumunu kontrol ederek betonun servis ömrünü uzatır.

Mikro Sentetik Fiberler, korozyon riski taşımadığı için uzun ömürlüdür ve çelik fiberlere göre daha az enerjiyle üretilir, bu da onları daha sürdürülebilir bir seçenek yapar.

TTmicrofibeR

Mikro sentetik fiber donatılar betonda plastik rötre çatlaklarını ve plastik oturma çatlaklarını minimize etmek için kullanılır. Saf polipropilenden imal edilen ve monofilament elyaf demetleri, beton içerisinde homojen dağılım göstererek terlemeyi azaltır ve betonun erken yaş dayanımını arttırır. Kullanımı son derece kolay olan mikro sentetik fiber donatılar, betonun servis ömrü boyunca darbe dayanımını ve yüzey aşınma direncini de arttırır.

 %100 Alkali dirençli olan mikro sentetik fiber donatıların betonda bir diğer pozitif etkisi ise betonun donma – çözünme direncini arttırmasıdır.
Mikro sentetik fiber donatıların yaygın kullanım alanlarından biri olan tünel beton imalatlarında ise pasif yangın dayanımı sağlanması için kullanılmaktadır. Betonun her noktasına dağılan mikro fiber donatılar, yangın sırasında betonun dağılmasını engelleyerek tünellerde güvenliği sağlar.

Mikro Sentetik Fiber Donatı Nedir?

Mikro Sentetik Fiber Donatıları; Poliamid 6.6 materyalinden EN 14889-2 Sınıf 1 normlarına uygun olarak hazırlanmıştır. Bu lifler, taze betonun plastik fazındaki ve uzun vadeli kuruma esnasındaki çatlak oluşumunu, polipropilen ve basalt liflerine göre daha etkili bir şekilde engeller. Mikro liflerin eşsiz özelliği, %5'e kadar su emme yeteneğidir. Taze betonla karıştığı zaman, bu lifler suyu tutar ve beton sertleştikçe bu suyu betona geri bırakır. Bu iç kürleme mekanizması, sıcaklık ve rötreye bağlı çatlak riskini azaltarak betonun yapısal dayanıklılığını artırır. Ayrıca, Poliamid 6.6'ın sağladığı üstün nitelikler sayesinde, bu lifler betonarme yapıların genel performansına katkıda bulunur, özellikle darbeye karşı direnci ve elastikiyeti önemli ölçüde artırır.

Kullanım Alanları;
  • Endüstriyel Zemin Betonları
  • Beton Yollar
  • Şap Betonları
  • Tünel Kaplama Betonları
  • Püskürtme Betonlar
  • Prekast Betonlar
  • Yapı Kimyasalları
  • Koruma Betonlar
  • Kıyı ve Liman Yapıları

Avantajları;
  • Darbe dayanımı
  • Yüzey aşınma dayanımı
  • Pasif yangın dayanımı
  • Plastik rötre ve plastik oturma çatlakları
  • Donma – çözünme etkileri
  • Betonda terleme

Kullanım Dozajı;
0,3 kg/m3 – 2,00 kg/m3